Nieuws

Kom meer te weten over Pluriform


Een mijlpaal in standaardisatie van open data: IATI

Een veelbesproken onderwerp is toch altijd het geld dat wordt uitgegeven aan ontwikkelingssamenwerking. Het heeft er vooral mee te maken dat het lastig is om te volgen waar het terecht komt en met welk resultaat. International Aid Transparency Initiative (IATI) is ontwikkeld om bij te dragen aan de openheid over besteding van hulpgeld. Zo worden de geldstromen van donoren naar lokale organisaties en uiteindelijk de ontvangers transparanter.

Door IATI wordt de steun van donoren tot uiteindelijke ontvangers inzichtelijk gemaakt. Wereldwijd steeds meer organisaties kiezen ervoor om de programmaresultaten volgens de IATI-standaard te publiceren. Dit jaar heeft IATI een mijlpaal bereikt van 1000 organisaties die IATI-standaard toepassen om resultaatinformatie van projecten te vermelden. Daarmee wordt een grote stap gezet naar open netwerken in ontwikkelingssamenwerking.

Matthat Software ondersteunt IATI-standaard. Wil je meer informatie over de mogelijkheden omtrent rapportages volgens IATI-standaard? Neem gerust contact met ons op. 

Wil je meer lezen over IATI’s mijlpaal, klik hier.

Gepubliceerd op: 14 juni, 2019
 
Powered by: Pluriform Software