Nieuws

Kom meer te weten over Pluriform


Blog van Bertina

Bertina van Dolder - Executive Assistant bij Matthat - is gecertificeerd DISC trainer. Lees hieronder haar blog over het gebruik van DISC binnen de organisatie van Matthat.

“Probeer eerst te begrijpen dan begrepen te worden.” Wie kent deze uitspraak niet? Habit Five van The Seven Habits of Highly Effective People van Stephen Covey.

Veel Matthat’ers in ieder geval wel. Zij hebben het afgelopen jaar aan de hand van Covey  – een must read - geïnvesteerd in het toepassen van de 7 Habits. Dat dit aanstekelijk werkt blijkt uit een 2e groep Matthat’ers die enthousiast aan de slag gaat met het boek. En er gaan al geluiden over een 3e ronde. Waarom ik dit deel?  Omdat Matthat ongelooflijk trots is op medewerkers die regie tonen over hun persoonlijke ontwikkeling.  Ik ben het helemaal eens met Sheryl  Sandberg (COO Facebook) “Make heroes of people who try hard, execute well, fail and learn from it”.  Bij deze!

“Probeer eerst te begrijpen dan begrepen te worden” is bij Matthat dit jaar via een 2e spoor aangereikt. Zowel onze medewerkers als de flexibele schil, heeft kennis gemaakt met de 4 DISC kleuren in communicatiestijlen waarmee je bewust wordt van jouw communicatiestijl en die van de ander.  Ik mocht dit als gecertificeerd trainer met al onze medewerkers begeleiden. Prachtig om de aha’s te horen bij de uitleg van de voorkeuren en het inzicht wat dit gaf.

Staan onze Matthat’ers er nu allemaal gekleurd op? Plaatsen wij onze relaties in gekleurde hokjes? Liever niet! Wat dan wel? Simpelweg een duwtje in de rug om je zelf aan het denken te zetten over je communicatiestijl in relatie tot de ander.  Dit komt de samenwerking ten goede,  niet voor niets 1 van onze kernwaarden. Ook met onze relaties, en u mag ons hierop aanspreken, graag zelfs!

Gepubliceerd op: 23 november, 2017
 
Powered by: Pluriform Software