Nieuws

Kom meer te weten over Pluriform


Een upgrade doe je samen!

Het optimaliseren en verder ontwikkelen van software is bij Matthat geen doel op zich, maar is een middel, afgestemd op uw interne processen, om uw organisatie zo efficiënt mogelijk te laten opereren.

Het ontwikkelen en vrijgeven (releasen) van nieuwe functionaliteiten gebeurt continue in een cyclus van ongeveer zes maanden. Twee keer per jaar is er een productierelease beschikbaar. Daarin lopen Pluriform Goede Doelen inclusief ProjectConnect en Pluriform Basis synchroon. Door de upgrade te laten uitvoeren houdt u uw software up-to-date en heeft u de mogelijkheid om nieuwe functionaliteiten in gebruik te nemen.

Het upgradeproces van Pluriform bestaat uit een aantal processtappen en wordt in nauwe samenwerking met u gepland en uitgevoerd.

  1. Vóór Matthat een nieuwe productierelease beschikbaar stelt, wordt deze gestabiliseerd zodat u een betrouwbare versie ontvangt.
  2. Na inschrijving voor een upgrade ontvangt u van één van onze medewerkers de totale planning van het upgradeproces.
  3. Vervolgens start Matthat met de uitvoering van een upgrade van uw testsysteem waarna u de belangrijkste processen handmatig kunt testen. U krijgt hiermee inzicht hoe uw systeem functioneert en u kunt eventuele fouten signaleren.
  4. Na de testupgrade voert Matthat een impactanalyse uit. Hiermee bekijken we welke invloed de ontwikkelingen op uw systeem hebben. Hierbij kunnen we van te voren al fouten constateren en oplossen. U ontvangt hiervan een apart rapport via de email. Deze impactanalyse vervangt het handmatig testen niet.
  5. Na bovenstaande stappen geeft u een GO en voert Matthat een upgrade van uw productiesysteem uit op de overeengekomen datum.
  6. Aansluitend voert Matthat een modelcontrole uit. Ook hiervan ontvangt u een apart rapport via de email.

Veilig testen en verifiëren van nieuwe functionaliteiten in uw testomgeving
Om een soepele overgang in productie te realiseren is het testen van de nieuwe versie noodzakelijk. Uit de upgrade kunnen verstoringen voortkomen. Wanneer een foutmelding optreedt, het systeem doet niet wat u verwacht of u hebt een vraag over de nieuwe functionaliteit, kunt u een melding indienen bij Matthat. Wij zorgen dat alle verstoringen verholpen zijn en verwerken alle bevindingen om over te kunnen gaan naar de upgrade van uw productiesysteem.

Onze tip: Test de processen waarvan u niet wilt dat deze onderbroken worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitvoeren van de incassorun of het versturen van een mailing. Raadpleeg ook de changelogs om te testen wat gewijzigd is.

Wilt u op de hoogte blijven van de veranderingen die u kunt verwachten? Dan hebben wij een handige tool voor u. In de Changelogs  zijn alle wijzigingen, van de releases tot en met welke op de testomgeving zijn ingelezen, gedocumenteerd en zichtbaar. Hier staan alle onderwerpen die voor u van toepassing zijn. Dit op basis van de modules die u gebruikt in Pluriform.

Wilt u meer informatie over het upgradeproces of wilt u kennismaken met Pluriform/ProjectConnect, neemt u dan contact met ons op via info@matthat.nl of telefonisch 0182-781636 .

Gepubliceerd op: 25 oktober, 2018
 
Powered by: Pluriform Software